Nya motorer från Svensk Marinteknik AB

Lägre vikt, kompaktare format, mer effekt...

Gemensamt för alla motorer har alltid varit den låga vikten i kombination med de små inbyggnadsmåtten och höga effekten. Med de förutsättningarna blev Yanmar snabbt en populär motor hos båtbyggarna. De båtbyggare som idag använder Yanmar är t.ex. Anytec, Nimbus, RIB Unlimited, Powerboat 27, Roslagsbåtar, Segmo, Westfjord, Westline, Sandö, Vector Marine. Yanmar används även hos kustbevakningen och sjöräddningen.
 

GM/YM-serien...

är Yanmars minsta kompaktmotorer med effekterna 9hk, 15, 22 och 30hk. De kompakta motorerna passar i små och mellanstora segel- och motorbåtar, där kraven på kompakta installationsmått har gjort motorerna till re-powering favoriter. Den låga bränsleförbrukningen har gjort YM-serien till båtbyggarnas favorit. I YM-seriens motorpriser ingår: Motor, backslag, motortassar samt instrumentpanel typ B med 3m kabelstam.

Yanmar lämnar 2:års Fabriksgaranti på alla sina motorer.


Segeldrevsmotorer 9-75 Hk...


Segeldrevserien sträcker sig från minsta 9-29 Hk med SD20 till 39-54 Hk med nydesignade SD50 och 75 Hk med SD50T. Efter att nya SD50 lanserades och långa tester genomförts har Hallberg Rassy 37 fått 4JH4 med SD50 som standard. I motorpriset ingår: Motor, segeldrev, motortassar, instrumentpanel typ B med 3m kabelstam samt segeldrevsbädd alternativt adapterring från VP segeldrev, detta för att undvika stora plastarbeten och minimera arbetskostnaden.

Yanmar lämnar 2:års Fabriksgaranti på alla sina motorer.

1GM10 Datablad Svenska
2YM15 Datablad Svenska
3YM20 Datablad Svenska
3YM30 Datablad Svenska

Copyright 2003-2015 Svensk Marinteknik AB Västerås